fredag 27 juni 2008

Moralisterna är i farten igen

Det är sannerligen dags för ett liberalt parti i Sverige. Centern har på några månader fallit igenom från mångas hopp till ren hopplöshet. Här har vi nästa exempel där borgerliga företrädare visar sig föra exakt samma politik som förra regeringen. Ett antal borgerliga ledamöter vill ha skärpta straff för sexköp. Som vanligt använder man argumentet: "det är fel att köpa andra människors kroppar". Nu är det ju knappast kroppar man säljer utan tjänster som i och för sig utförs med kroppen, det är riktigt. Men det finns det oerhört många andra tjänster som gör: massage ligger närmast till hands, men i princip varenda hantverkare "säljer sin kropp". Naturligtvis är det det sexuella som spökar. Det är alltså mycket mer förnedrande att utföra en tjänst på eller med könsorgan än med en annan del av kroppen.
På något lustigt sätt är ändå Birgitta Olsson något på spåret, fast uppenbarligen utan att ana det själv:
"Hon förespråkar också en helt ny brottsrubricering: grovt sexköp.

- Det är en köpt våldtäkt, när man köper sex av en person som är ett människohandelsoffer."

Ja, jag håller med Birgitta Olsson på en punkt - att det skall vara straffbart att "köpa en våldtäkt", d v s att köpa sex av en person som tvingats till prostitution. Det lustiga är att hon inte inser konsekvensen av resonemanget - de andra sexköpen bygger alltså på frivillighet. Varför skall de då vara straffbelagda?

Det är fullständigt klart att de flesta, både män och kvinnor, inte är intresserade av att köpa sex. De flesta är också heterosexuella. För 70 år sedan var det kriminellt att begå homosexuella handlingar, även om de var frivilliga, eftersom majoriteten då tyckte att detta var så motbjudande att det måste förbjudas. Idag har majoriteten förbjudit en annan sexuell handling mellan samtyckande vuxna, även det av moraliska (eller kanske snarare moralistiska) skäl. Verkar det nu vettigt att "brottet ska kunna ge fängelse i minst ett år, något som skulle göra det möjligt att häkta den misstänkte"?


Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Det är alltså mycket mer förnedrande att utföra en tjänst på eller med könsorgan än med en annan del av kroppen." Jag tänker.. gyn? Usch, släng dem i fängelse allihop! Och barnmorskorna som gräver inne i hugget på jakt efter cellprov vart tredje år. Fyyyy!

Eller är det skillnad på att utföra tjänster på kön och att utföra tjänster på kön? ;)

Anonym sa...

Ja, jag blir så trött på dessa fantasilösa moralister som med dårars envishet använder samma tjatiga och fullkomligt irrelevanta argument i frågan om varje enskild persons rätt att bestämma över sin egen kropp.

Dumt, dumt, dumt...